torstai 25. syyskuuta 2014

Koulun alku ja ensimmäinen maalaustyö



Koulu on alkanut ihan mukavasti maalaus ja puutyön perusteilla.
 Maalaustyön perusteissa alettiin tekemään vapaasti seinämaalausta jossa maalit, kuvan ja ryhmän sai valita vapaasti.
Olin kehitellyt ideaa mekon maalaamisesta seinälle jo sisustuspajalla työkokeilussa ollessani, tahdoin kokeilla pitsin läpi maalausta, ja koska työ oli harjoitus ja kokeilu pohjainen sain vihdoinkin toteuttaa mekkoni.


Aloitimme suunnittelupohjalla, millainen mekko, millaiset värit, minkäkokoinen, ja minkä mallinen.
Kun paperille oli tuherrettu jonkunnäköinen kolttu, lähdimme mittaamaan seinää ja miettimään mahdollisia pohjatöitä.


 Seinässä oli ennestään edellisvuoden opiskelijoiden maalaus, jonka päälle maalasimme valkoista pohjamaalia, ja peitimme lattian ja suojasimme listat. Kun pohjatyöt olivat valmiit aloimme lyijykynällä hahmottamaan seinälle mekon alaosaa, sitten yläosaa ja yläosan yksityiskohtia. Kun olimme hahmottaneet haluamamme mallin aloitimme teippaamisen. Teippasimme mekon hameosan ääriviivat pohjamaalia varten kuten myös yläosan ja sen yksityiskohdat. Mekon alareunan "röyhelöihin" teimme sapluunan hyllypaperista jonka liimasimme alareunaan.




Maalasimme hame ja yläosan pinkillä. Kun maali oli kuivunut teippasimme hameosan päälle pitsikankaan.




 Pitsikankaan teippauksen jälkeen teimme vaahtomuovista maalintuputtimet ja haimme mustan maalin. Aloimme tuputtamaan mustaa maalia pitsin päälle samalla pingottaen pitsiä kireämmäksi. 





Kun olimme tuputelleet maalin koko hameosaan, annoimme sen kuivua ja aloimme suunnittelemaan hameen olkaimia ja henkaria. Kun hameosan maali oli kuivunut poistimme pitsikankaan sen päältä ja aloimme maalaamaan ohuella siveltimellä yläosan yksityiskohtia.





 Pitsiosasta tuli  pinkkimusta, joka läheltä katsoen muistuttaa pitsia ja tylliä. Tekstuuri onnistui mielestäni hyvin. Kun saimme yläosan yksityiskohdat valmiiksi teimme olkaimet ja henkarin.




Yläpuolella on valmis ja arvioitu työ, josta saimme kiitettävän!

Maalaustyönperusteita meille opetti Carita Kaalikoski

1 kommentti: